2024.07.24.

Most is csak Gyurcsány tudja az utat, ezért támadják

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Vissza-vissza térő eleme a gyurcsányozásnak, hogy az ex-miniszterelnöknek vissza kéne vonulnia. Bajban lenne az ellenzéki oldal, ha ez megtörténne, nem sok hozzá mérhető képességű politikus van ma Magyarországon. 

A választások óta az ellenzéki pártok jó többsége csak tanácstalanul bámul, hogy most mi is lesz. Nem így a DK és elnöke, Gyurcsány Ferenc, aki a tőle megszokott határozottsággal mutat irányt szimpatizánsainak küldött levelében:

„Már eltelt annyi idő a választási vereség óta, hogy lássuk, sokféle értelmezés létezik az ellenzék előtt álló teendőkről és lehetőségekről a legkülönfélébb kérdésekben. Hogy leváltható-e az Orbán-rendszer egy választáson, hogy szükséges-e az ellenzéki összefogás, vagy hogy milyen eszközökkel kell élnie az ellenzéknek a jövőben a megszokottakon túl, ha változást akar. Ez természetes és fontos folyamat, ez a beszélgetés és az elemzés ideje, meg kell hallgatni mindenkit. Egyvalamiben azonban én egészen biztos vagyok: az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája.

Aki azt hiszi, hogy az ellenzéki összefogás csak egy technikai koalíció, amit kizárólag a Fidesz igazságtalan és aránytalan választási rendszere hozott létre, az téved. Az összefogást nem csak a fideszes választási rendszer és az országot fogva tartó orbáni propaganda hozta létre.

Hanem az, hogy hiszünk benne. Hogy a legsötétebb pillanatban is hisszük, hogy a szabad, európai Magyarország megteremtése előrébb való minden politikai és ideológiai vitánál, mert abban lehetünk otthon mindannyian. Ez a hit az, ami a különbséget jelenti a fegyverletétel és az ellenállás között, ez a hit az, ami ellen csak csatát lehet nyerni, háborút soha sem. Ez a hit túlélte 2022. április 3-át is és túl fogja élni az Orbán-rendszert is, mert egy pillanatra sem felejtjük el, hogy csak egymásra számíthatunk.

Mi továbbra is azt képviseljük, amit eddig: maradjunk együtt, mert csak egymásra számíthatunk a szabad, demokratikus, európai Magyarországért folytatott küzdelemben. Mi itt maradunk, folytatjuk, amit bő egy évtizede elkezdtünk és tesszük a dolgunkat. Mi hiszünk benne, hogy lesz még Magyar Köztársaság. Ez a hit most a legféltettebb kincsünk, és nem adjuk senkinek.”


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük